Вплив часових маркерів на семантику теперішнього актуального часу (на матеріалі творів Лесі Українки) - Романюк, С. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2008)
Показано базову роль лексичних компонетів – часових конкретизаторів у розрізненні типів загального теперішнього часу, проаналізовано їхнє функціональне навантаження і спеціалізацію для позначення актуального перебігу теперішньої дії. Basic role of the lexical parts is qualified in this article as a concrete tense for all types of the Common Present Tense. It is characterized by the functional impact and specialization to mark the present interest action (The Present Continuous Tense).