Валентність віддієслівних та відприкметникових іменників (на матеріалі драматичних творів Лесі Українки) - Костусяк, Н. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2008)
Розглянуто категорію валентності віддієслівних та відприкметникових іменників на тлі дериваційних процесів, проаналізовано стан вивчення та основні напрямки дослідження цієї проблеми на сучасному етапі, зосереджено увагу на валентному потенціалі вторинних субстантивів, засвідчених у драматичних творах Лесі Українки. In this article the category of the valence of the verbal and adjective nouns as a base of the derivative processes was considered, the state of the studying and the main trends of the investigation of this problem on the modern stage were analyzed, the attention to the valence potential of the another substances in the Lesya Ukrainka’s plays was concentrated.