Прикметник у структурі категорії предикатності (на матеріалі поетичної творчості Лесі Українки) - Фенко, М. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2008)
Досліджується проблема функціонально-категорійних параметрів прикметника в семантико-синтаксичній структурі речення. Розглянуто семантико-синтаксичну категорійність прикметника (категорію предикатності) та функціональне застосування прикметника як периферійної частини мови у нетипових синтаксичних позиціях. The article is devoted to the investigation of the problem of functionalcategorical characteristics of the adjective in semantic-syntactic sentence structure. It deals with the semantic-syntactic category of the adjective (category of predicativity) and functional usage of the adjective as the part of speech in untypical syntactic positions.