Жанрові та сюжетно-композиційні особливості історичних повістей Ю. Косача - Романов, С. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2008)
Досліджуються проблеми жанрової, сюжетної та композиційної структури модерних історичних повістей Юрія Косача, написаних у 1930-х роках. This article is dedicated to investigation of problems of genre, plot and composition structure of modern historical tales of Yuriy Kossach, that was written in 1930’s.