Тесленко-Приходько – один з піонерів рентгенології в Україні. Матеріали до біографії - Пушкар, Н.; Петрович, Ю. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2008)
Висвітлено маловідомі сторінки життя і діяльності Юрія Петровича Тесленка-Приходька (1884 – 1937 [?]), брата у других Лесі Українки, одного з піонерів рентгенології в Україні, засновника Рентгенівського інституту в Києві 1920 р., репресованого і знищеного у сталінських таборах. Little known facts of life and activity of Y. Teslenko-Prykhod’ko (1884–1937 [?]), brother of Lesya Ukrainka, one of the pioneers of radiolody in Ukraine, founder of Institute of Radiology in Kiev in 1920, victimizated and executed in Stalin’s camp, are revealed.