Особливості державного управління в умовах цифрової трансформації України - Сімаков, К.І.; Валіна, В.Г.; Лауніконіс, В.П.; Будовій, М.Ю. (Економічний вісник Донбасу, 2021)
У статті досліджено особливості державного управління цифровим розвитком та процеси цифрової трансформації українського суспільства. Проаналізовано сучасну ситуацію оцифрування України, нові цифрові тенденції та ефективність державних установ. Визначено, що необхідні реалізація активної державної політики та ефективна робота державних установ і Міністерства цифрової трансформації України. Виявлено основні проблеми, що можуть виникати в процесі застосування цифрових технологій у державному управлінні. Доведено, що цифрові трансформації в державному секторі України – це основа його реформування та потенційний приклад для всієї країни, яким чином потрібно використовувати переваги «цифрового» світу, котрі будуть значно стимулювати розвиток відкритого інформаційного суспільства як одного з істотних чинників розвитку демократії в Україні, підвищення продуктивності, економічного зростання, створення робочих місць, а також підвищення якості життя громадян України. В статье исследованы особенности государственного управления цифровым развитием и процессы цифровой трансформации украинского общества. Проанализирована современная ситуация оцифровывания Украины, новые цифровые тенденции и эффективность государственных учреждений. Определено, что необходимы реализация активной государственной политики и эффективная работа государственных учреждений и Министерства цифровой трансформации Украины. Выявлены основные проблемы, которые могут возникать в процессе применения цифровых технологий в государственном управлении. Доказано, что цифровые трансформации в государственном секторе Украины – это основа его реформирования и потенциальный пример для всей страны, каким образом нужно использовать преимущества «цифрового» мира, которые будут значительно стимулировать развитие открытого информационного общества как одного из важных факторов развития демократии в Украине, повышение производительности, экономического роста, создание рабочих мест, а также повышение качества жизни граждан Украины. The article examines the features of public administration of digital development and the processes of digital transformation of Ukrainian society. The current situation of digitalization of Ukraine, new digital trends and efficiency of state institutions are analyzed. It is determined that the implementation of an active state policy and effective work of state institutions and the Ministry of Digital Transformation of Ukraine is necessary. The main problems that may arise in the process of applying digital technologies in public administration are identified. It is proved that digital transformations in the public sector of Ukraine are the basis of its reform and a potential example for the whole country, how to use the advantages of the "digital" world, which will significantly stimulate the development of open information society as one of the essential factors of democracy in Ukraine. productivity, economic growth, job creation, as well as improving the quality of life of Ukrainian citizens.