Дослідник української культури Підляшшя - Головатюк, В.К. (Iнститут мистецтвознавства, фольклористики та етнології iм. М.Т. Рильського НАН України, 2008)
12 жовтня 2008 року виповнилося 80 років Іванові Ігнатюку – знаному краєзнавцю, збирачеві та популяризатору народних скарбів, досліднику української культури Підляшшя.