Про комплексне етнолінгвістичне вивчення поліського народного календаря і пов’язаних із ним традицій - Гаврилюк, Н.К. (Iнститут мистецтвознавства, фольклористики та етнології iм. М.Т. Рильського НАН України, 2008)
Рецензія на книгу: Толстая С. М. Полесский народный календарь [Традиционная духовная культура славян. Современные исследования]. – Москва: 2005 Индрик, – 600 с.