XIV Міжнародний з’їзд славістів (10–16 вересня 2008 р., Охрид, Македонія) - Вахніна, Л.К. (Iнститут мистецтвознавства, фольклористики та етнології iм. М.Т. Рильського НАН України, 2008)
Міжнародні з’їзди славістів, які відбуваються кожні 5 років у різних слов’янських країнах, уже давно стали важливою подією для науковців усього світу, де вивчаються слов’янські мови та культури. Вони є певним камертоном славістичної наукової думки і дають змогу побачити загальну картину сучасних досліджень у галузі мовознавства, літературознавства, фольклористики, історії, етнології, мистецтвознавства та накреслити нові перспективи їх розвитку.