Мовно-естетичні погляди І. Франка в контексті дискусії про переклад "Одіссеї" - Кіраль, С. (Культура слова, 2016)
У статті на підставі докладного вивчення архівних та
маловідомих опублікованих матеріалів на сторінках часописів
«Зоря», «Киевская старина» та ін., письменницького епістолярію
проаналізовано мовно-літературну дискусію про переклад «Одіссеї»
Гомера П. Ніщинського, у якій взяли участь Т. Зіньківський, В. Вовк-
Карачевський, Б. Грінченко та А. Кримський. In the article, based on the detailed study of archival and little-known
published materials on the pages of the periodicals «Zoria», «Kievskaia
starina», etc., of the writer’s epistolarii, a linguistic and literary discussion
about the translation of the «Odyssey» of Homer P. Nishchinsky was
analyzed, in which T. Zinkivskii, V. Vovk-Karachevsky, B. Grinchenko and
A. Krymskii took part.