Таємниці Франкового тексту - Терлак, З. (Культура слова, 2016)
Розглянуто випадок, як довільне втручання в синтаксичну
структуру одного поетичного рядка із збірки Івана Франка
«Зів’яле листя» – перетворення атрибутивного словосполучення на
апозитивне – руйнує і спотворює первинний зміст закладеної в ньому
авторської думки. The case is analysed how arbitrary intrusion into the syntactic
structure of a poetic line in Ivan Franko’s collection „Withered Leaves”
(the transforming of an attributive word combination into an appositive
one) destroys and distorts the invariant / primary sense of the author’s
original thought.