"Пісні ті стали красою єдиною бідного мого тяжкого життя (лінгвостилістика пісенної творчості Івана Франка)" - Бибик, С. (Культура слова, 2016)
У статті проаналізовано поетичні тексти Івана Франка, які
були покладені на музику українських композиторів. Відзначено
лінгвостилістичні особливості романсової творчості та поезій
суспільно-політичного змісту. Диференційовано регістри
народнопісенності, ліризму та публіцистизму щодо ключових
словесних образів. The article analyzes the poetic texts of Ivan Franko, which was set
to music by Ukrainian composers. The stylistic features of the romance
art and poetry of social and political content have been noted. The song,
folk registers, lyrical and publicistic registers of key verbal images were
differentiated.