Образ святої гори Афон і чернечі мотиви в поемі Івана Франка "Іван Вишенський" - Мирончук, О. (Культура слова, 2016)
У статті подано результати здійсненого лінгвостилістичного
аналізу тексту поеми Івана Франка «Іван Вишенський», на підставі
чого виявлено специфіку функціонування тематичних груп лексики
для словесно-художнього зображення святої гори Афон і відтворення
чернечих мотивів у конкретно-чуттєвих картинах. The article presents the results of carried out linguistic stylistic
analysis of the text of Ivan Franko’s poem «Ivan Vyshensky». On this basis
the specificity of the functioning of thematic groups of lexica for the verbal
and artistic portrayal of the Holy Mount Athos and the reproduction of
monastic motives in specific sensual pictures were revealed.