Термінолексика Івана Франка: репрезентація новітнього політичного знання - Лужецька, Н. (Культура слова, 2016)
У статті окреслено питому вагу суспільно-політичної
термінолексики у мові науково-публіцистичних праць Івана Франка;
висвітлено його лінгвістичне новаторство як модернізатора
української політичної думки кінця XIX – початку XX ст. The article outlines the specific weight of a social and political
terminology in Ivan Franko's texts. Linguistic innovation of a scholar
as a modernizer of the Ukrainian political thought of the late XIX –
early XX-th centuries is comprehended.