Явила себе і в "Культурі слова": від 35 до 85 випуску (сторінками публікацій головного редактора – Професора С. Я. Єрмоленко) - Бибик, С. (Культура слова, 2017)
Статтю присвячено оглядові публікацій головного редактора
щопіврічника «Культура слова». Відзначено роль видання
в обґрунтуванні та популяризації важливих для сучасної
лінгвостилістики понять «мовно-естетичний знак української
культури», «мовно-естетичний канон української літературної
мови», «просторова і часова глибина літературної мови».
Наголошено на перегляді змісту поняття «стиль», «соціальний
престиж літературної мови». Проаналізовано праці, присвячені
питанням історії української літературної мови. Схарактеризовано
роль головного редактора в популяризації текстів української
художньої практики, фольклору. The article is devoted to the review of publications of the editorin-
chief edition «Culture of the word». The role of the publication
in substantiating and popularizing the concepts of language and
aesthetic sign of Ukrainian culture, the language aesthetic canon
of the Ukrainian literary language, spatial and temporal depth of
the literary language are important for modern linguistic style. It
is emphasized on the review of the content of the concept style, social
prestige of the literary language. The works devoted to questions of the
history of the Ukrainian literary language are analyzed in the article.
The role of the editor in popularization of texts of Ukrainian artistic
practice, folklore is described.