"Призабуті" прийменники та сполучники в мовній практиці початку ХХІ століття - Колібаба, Л. (Культура слова, 2017)
У статті проаналізовано прийменники та сполучники,
актуалізовані в українській літературній мові з кінця 90-х рр.
ХХ ст. Установлено функціонально-стильові сфери вживання
цих граматичних одиниць у перші двоє десятиріч ХХІ ст., оцінено
доцільність використання їх у мовній практиці. In the artic the actualizational prepositions and conjunctions of
Ukrainian literary language are analyzed. The functionally-stylistic
spheres of the usage of this grammatical units in Ukrainian literary
language of the first two decades of XXI century are determined,
expedience of their usage at opinion of linguistic practice is appraised.