Чи може бути сенс без смислу або смисл без сенсу? - Синиця, А. (Культура слова, 2017)
Стаття присвячена питанню функціонування лексем «сенс»
і «смисл» в сучасній українській мові. Аналіз значення цих понять
базується на їхньому функціонуванні в різних типах дискурсу.
Дослідження філософських джерел дало можливість автору
прийти до висновку про правомірність вживання лексеми «смисл»
як терміна філософії. The article is dedicated to the issue of the functioning of the lexemes
«meaning» and «sense» in the modern Ukrainian language. The analysis
of the meaning of these concepts is based on their functioning in different
types of discourse. The study of philosophical sources gave author the
opportunity to come to the conclusion about the legality of the use of
lexemes «meaning» as a term of philosophy.