Нас вибрав час... - Єрмоленко, С. (Культура слова, 2017)
Авторка аналізує тематичне наповнення збірника «Культура
слова» за півстоліття (1967–2017): розглядає статті мовознавців,
письменників, діячів культури, присвячені феномену літературної
мови; наголошує на універсальному змісті видання, яке охоплює
всі галузі українського мовознавства й ставить за мету не лише
популяризувати лінгвістичні знання, а й виховувати шанобливе
ставлення до мови, культивувати зразкову літературну мову,
забезпечуючи цим цілісність української культури. The article reviews the editions of the collection «Culture of the
word» for half a century (1967–2017): the topics of relevance for each
time are considered, which were raised in their articles by authors –
linguists, writers, cultural figures; emphasizes the universal content of
the publication covering all branches of Ukrainian linguistics and aims
not only to promote linguistic knowledge, but also to raise a respectful
attitude to the language, to cultivate a model literary language, thus
ensuring the integrity of Ukrainian culture.