Казковий дискурс як об’єкт наукових досліджень (на матеріалі слов’янських, англійських, німецьких, французьких, іспанських, новогрецьких народних казок) - Шабліовський, В.Є. (Iнститут мистецтвознавства, фольклористики та етнології iм. М.Т. Рильського НАН України, 2009)
У статті розглянуто сучасні дослідження казкового дискурсу на матеріалі слов’янських, англійських, німецьких, французьких, іспанських та новогрецьких народних казок як репрезентації національної картини світу та менталітету народу, концептуальної системи народної казки, у якій зосереджено багатство етнокультурного досвіду людства. В статье рассмотрены современные исследования сказочного дискурса на материале славянских, английских, немецких, французских, испанских, новогреческих народных сказок как репрезентации национальной картины мира и менталитета народа, концептуальной системы народной сказки, в которой сосредоточено богатство этнокультурного опыта человечества. The modern elaboration of the fairy-tale discourse is considered in the article with the illustrations from the Slavonic, English, German, French, Spanish and New Greek fairy-tales as the representations of the national vision of universe and people’s mentality, the conceptual system of folk tale where a plenitude of the humanity’s ethnocultural experience is concentrated.