Неосемантизми в терміносистемі інформатики - Вознюк, Ю. (Культура слова, 2017)
У статті розглянуто динамічні процеси, характерні для
лексичного рівня мови, окреслено різні типи мовних інновацій.
Особлива увага зосереджена на здатності мови оновлювати
словник власними ресурсами шляхом семантичного словотворення
в межах відомої одиниці, прихованого запозичування та
використання наявної словотвірної моделі для позначення нового
поняття. The article deals with the dynamic processes of lexical language
level, different types of language innovations are outlined. Particular
attention focused on the ability of the language to update the dictionary
with its own resources through semantic derivation, hidden borrowing
and the use of the existing derivation model to refer to a new concept.