Корупція: термін і поняття - Яценко, Н. (Культура слова, 2017)
У статті розглянуто вживання терміна корупція в сучасній
українській мовній практиці. Проаналізовано розвиток семантики
терміна в тлумачних, галузевих словниках, у чинних нормативно-
правових актах України, монографічних дослідженнях. Вказано
синонімічний ряд терміна корупція, підкреслено національну
специфіку реалізації словотвірних моделей у сучасному
українському мовному просторі. The paper examines the term corruption use in the modern
Ukrainian language practice. The development of the semantic of the
term in general and specialized dictionaries, current normative legal
acts of Ukraine, monographic researches is analyzed. The synonymic
row of the term corruption is specified, the national specific of the wordbuilding
patterns is highlighted.