Законодавчі зміни та новації в бухгалтерському обліку, їх вплив на створення умов проведення реформ в оподаткуванні - Ткаченко, Н.М. (Вісник економічної науки України, 2021)
У статті досліджено законодавчі зміни у веденні бухгалтерського обліку, які відбувалися протягом останніх років. Основну увагу було приділено новаціям за Законом України від 16.01.2020 р. № 466-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо встановлення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві», що охоплюють практично всі сфери економічної діяльності, крім банків і бюджетних установ та підприємств, які відповідно до законодавства складають фінансову звітність за міжнародними стандартами фінансової звітності та мають для податкової системи вагоме значення. В статье исследованы законодательные изменения в ведении бухгалтерского учета, которые происходили на протяжении последних лет. Основное внимание было уделено новшествам в Законе Украины от 16.01.2020 г. № 466-IХ «О внесении изменений в Налоговый кодекс Украины относительно усовершенствования администрирования налогов, устранения технических и логических неувязок в налоговом законодательстве», которые охватывают практически все сферы экономической деятельности, кроме банков и бюджетных учреждений, а также предприятий, которые в соответствии с законодательством составляют финансовую отчетность по требованиям международных стандартов финансовой отчетности и имеют для налоговой системы важное значение. This article researches legislative changes in accounting, which took place in recent years. Main attention was focused on the innovations introduced by the Law of Ukraine of January 16, 2020 No. 466-IX “On The Introduction Of Changes Into The Tax Code of Ukraine As To The Administration Of Taxation, Elimination of Technical And Logical Inconsistences In Tax Legislation”, which embrace practically all the spheres of economic activities, apart from banks and budgetary institutions and enterprises, which, according to the legislation, report their records according to the international standards of financial accounting and have huge importance for tax system.