"Далекі вогнища" мовотворчості Олеся Гончара - Сологуб, Н. (Культура слова, 2018)
У статті на основі когнітивно-дискурсивного підходу показано витоки констант індивідуального стилю мовотворчості Олеся Гончара: символізації та концептуалізації образів, авторського словотворення, перифразування, синтаксичної організації тексту. Наголошено на наскрізності цих констант у мові митця. In the article on the basis of cognitive-discursive approach is shown the origins of the constants of the individual style of creation of language Oles Honchar: symbolization and conceptualization of images, authorʼs word formation, periphrasing, syntactic organization of the text. It is emphasized on the pertinence of these constants in the language of the artist.