Специфіка лінгвального контенту українських документальних фільмів про В. Вернадського - Ганжа, А. (Культура слова, 2018)
У статті проаналізовано особливості мовного контенту
документальних фільмів «Одкровення академіка Вернадського»,
«У пошуках живої речовини», створених з нагоди 150-річчя від дня
народження вченого. Досліджувані медіапродукти інтерпретовано
як біографічні інсталяції, що й визначило їх мовно-культурне
декодування. The article analyzes the features of the language content of the
documentaries «The Revelation of Academician Vernadskyi”, “In Search
of Living Substance”, created on the occasion of the 150th anniversary
of the scientist. The media products under study were interpreted as
biographical installations, which determined their linguistic and cultural
decoding.