Звукова культура мовлення ведучих дитячих програм: телевізійна платформа Тернопільщини - Кушнір, О. (Культура слова, 2018)
У статті окреслено основні параметри звукової культури сучасного телевізійного мовлення. Обґрунтовано значення орфоепічної компетентності журналістів дитячих програм. На матеріалах програм для дітей у тернопільському телеефірі виділено найтиповіші порушення орфоепічних норм та визначено їх причини. Запропоновано можливі шляхи удосконалення звукової культури мовлення журналістів на регіональних телеканалах. In the article the cultural parameters of contemporary television broadcasting are outlined. The significance of orthoepic competence of journalist for childrenʼs programs is justified.On the material of the children’s programs in Ternopil television broadcast the typical violations of orphoetic norms are singled out and their causes are determined. The possible ways of the journalists’ sound culture improvement on regional channels are suggested.