Світ мови – світ у мові: збірник на пошану Світлани Толстої - Микитенко, О.О. (Iнститут мистецтвознавства, фольклористики та етнології iм. М.Т. Рильського НАН України, 2009)
Рецензія на книгу: Етнолингвистичка проучавања српског и других словенских језика: у част академика Светлане Толстој / Уред. П. Пипер, Љ. Раденковић. – Београд: САНУ, Одељење језика и књижевности, 2008. – 439 с. – (Српски језик у светлу савремених лингвистичких теорија ; књ. 3).