"Український лексикон кінця ХVІІІ – початку ХХІ ст.: словник-індекс" як новітнє явище української лексикографії - Мацько, Л. (Культура слова, 2018)
Український лексикон містить близько 300 тис. слів з
найпопулярніших словників української мови: тлумачних,
енциклопедичних, орфографічних і т. ін. Словник-індекс дає
різноманітну інформацію про слово: написання, наголошування,
наявність формальних варіантів і омонімів, фіксацію в кожному з 18
словників-джерел тощо.
Український лексикон призначений для фахівців-філологів,
насамперед лексикологів і лексикографів, викладачів української
мови, працівників видавництв, журналістів, перекладачів, а також
для широкого кола читачів. The Ukrainian lexicon contains about 300 thousand words from
the most popular dictionaries of the Ukrainian Language:explanatory,
encyclopedic, spelling, etc. Dictionary-index provides diverse information
about words: spelling, emphasis, availability of variants and homonyms,
recording in one of 18 dictionaries-sources, etc. The Ukrainian lexicon will
be interesting for philologists, Ukrainian language teachers, publishers,
journalists, translators, as well as for a wide range of readers.