Нові видання до 100-річчя професора Миколи Кравцова - Червенко, О.Б. (Iнститут мистецтвознавства, фольклористики та етнології iм. М.Т. Рильського НАН України, 2009)
Микола Іванович Кравцов (1906–1980) – видатний російський фольклорист, славіст та літературознавець, доктор філологічних наук, професор, голова вченої ради з фольклору при відділенні літератури та мови АН СРСР, автор понад двохсот наукових праць. У колі наукових інтересів талановитого філолога був російський фольклор та фольклор слов’янських народів, поетика, жанрова система фольклору, література, у тому числі й зарубіжна.