Світлої пам’яті академіка НАН України Петра Феодосійовича Гожика - Пономаренко, О.М.; Лялько, В.І.; Шехунова, С.Б.; Попов, М.О. (Вісник НАН України, 2021)
Статтю присвячено пам’яті видатного українського вченого в галузі палеонтології, стратиграфії, морської геології, лауреата Державних премій України в галузі науки і техніки (1989, 2000), заслуженого діяча науки і
техніки України (1997), лауреата премії ім. П.А. Тутковського НАН України (2008), директора Інституту геологічних наук НАН України (1997–2020), президента Палеонтологічного товариства України, голови Національного стратиграфічного комітету України, ініціатора створення і першого директора Національного антарктичного наукового центру
(тоді — Центру антарктичних досліджень НАН України), доктора геолого-мінералогічних наук (1993), професора (2008), академіка НАН України (2006) Петра Феодосійовича Гожика. The article is dedicated to the memory of a prominent Ukrainian scientist in the field of paleontology, stratigraphy,
marine geology, laureate of the State Prizes of Ukraine in Science and Technology (1989, 2000), Honored Worker of
Science and Technology of Ukraine (1997), laureate of the Tutkovsky Prize of the National Academy of Sciences of
Ukraine (2008), Director of the Institute of Geological Sciences of the NAS of Ukraine (1997-2020), President of the
Paleontological Society of Ukraine, Chairman of the National Stratigraphic Committee of Ukraine, initiator and first
director of the National Antarctic Research Center (previously the Center for Antarctic Research of the NAS of Ukraine),
Doctor of Geological and Mineralogical Sciences (1993), Professor (2008), Academician of the NAS of Ukraine (2006)
Petro F. Gozhik.