Оновлений Статут Академії закріплює її проактивну позицію в державі (інтерв’ю з віцепрезидентом НАН України академіком НАН України В.Л. Богдановим) (Вісник НАН України, 2021)
27 травня цього року Загальні збори Національної академії наук України
обговорили й затвердили нову редакцію Статуту Академії. Що унеобхіднило внесення змін до головного документа найвищої наукової організації
держави і які новації в ньому унормовано, пояснює секретар Комісії з підготовки нової редакції Статуту НАН України, віцепрезидент НАН України — в.о. головного вченого секретаря НАН України академік Вячеслав Леонідович Богданов.