Результати фізичного пуску та програма дослідно-промислової експлуатації ядерної підкритичної установки "Джерело нейтронів" (стенограма доповіді на засіданні Президії НАН України 12 травня 2021 р.) - Карнаухов, І.М. (Вісник НАН України, 2021)
У доповіді розглянуто результати виконаних робіт із завершення спорудження та початку проведення фізичного пуску ядерної підкритичної
установки «Джерело нейтронів, засноване на підкритичній збірці, керованій прискорювачем електронів». Введення в дію цієї унікальної інноваційної установки відкриває перспективи для побудови в Україні безпечної, екологічно чистої ядерної енергетики майбутнього та сприятиме розвитку науково-технічного потенціалу держави. The report considers the results of the work performed to complete the construction and start of the physical launch of
the nuclear subcritical facility “Neutron source based on a subcritical assembly controlled by an electron accelerator."
The introduction of this unique innovative installation opens prospects for building a safe, environmentally friendly
nuclear energy of the future in Ukraine and will contribute to the development of scientific and technical potential of the
state.