Исследование влияния напряженного состояния верхней части подрабатываемого массива на параметры сейсмических сигналов - Трифонов, А.С.; Тиркель, М.Г.; Туманов, В.В.; Архипенко, А.И. (Український науково-дослідницький і проектно-конструкторський інститут гірничої геології, геомеханіки і маркшейдерської справи НАН України, 2009)
У статті наведено результати досліджень характеру прояву в параметрах сейсмічних хвиль змінення напруженого стану верхньої частини підроблюваного гірського масиву. The article contains the results of research into parameters of seismic waves related to the changes in stressed state to near-surface structural heterogeneities of rock mass being undermined.