О проявлении техногенной сейсмичности на территории Луганской области - Вольфман, Ю.М.; Королев, В.А.; Колесникова, Е.Я.; Бушмакина, Г.Н. (Український науково-дослідницький і проектно-конструкторський інститут гірничої геології, геомеханіки і маркшейдерської справи НАН України, 2009)
Наприкінці 2008 р. в Інститут геофізики НАН України надійшло повідомлення про землетрус в пос. Біле Луганської області, який відчувався місцевими жителями і супроводжувався деформаціями будівель і дорожніх покриттів. У результаті проведених досліджень обгрунтовано техногенну природу ударношумових ефектів, що відчуваються населенням, і вплив екзогенних чинників на виникнення деформацій. At the end 2008 in the Institute of Geophysics NAS of Ukraine has entered message report on earthquake in settlement Beloe Lugansk area, which was felt local inhabitant and was accompanied deforming the buildings and road covering. As a result called on studies are motivated technical nature felt by population is knocked-sound effects and influence of ekzogen factors on origin deformation.