Мас-спектрометричний аналіз олігорибонуклеотидів сумарної дріжджової РНК - Ткачук, З.Ю.; Левченко, С.М. (Доповіді НАН України, 2021)
Досліджено олігорибонуклеотидний склад сумарної дріжджової РНК, що входить до складу противірусного препарату широкого спектра дії Нуклекс. Для аналізу природних рибонуклеотидів використано методи рідинної хроматографії та мас-спектрометрії MALDI-Tof-Tof. У складі сумарної дріжджової РНК встановлено три основні фракції: перша — від 2 до 4 нуклеотидів, друга — від 4 до 7, третя — від 10 до 15. Зроблено висновок, що досліджувана РНК містить олігорибонуклеотиди різної довжини, а саме від 4 до 15 ланок. To find out the composition of oligoribonucleotides of total yeast RNA ingredient that is present in antiviral drug Nuclex with multiple actions and immunomodulator Nucleinat, are liquid chromatography and mass spectrometry MALDI-Tof-Tof methods were used for ribonucleotides analysis. It was shown that the total yeast RNA contains three main fractions: the first one — from 2 to 4 nt, the second one — from 4 to7 nt and the third one — from 10 to 15 nt. It is shown that the total yeast RNA contains different oligoribonucleotides with lengths from 4 to 15 nt.