Закономерности изменения максимальных оседаний и наклонов земной поверхности на стадии формирования мульды сдвижения - Назаренко, В.А.; Кучин, А.С.; Балафин, И.Е. (Український науково-дослідницький і проектно-конструкторський інститут гірничої геології, геомеханіки і маркшейдерської справи НАН України, 2009)
Наведено результати досліджень мульди осідання на стадії формування. Встановлено залежності положення і величин максимальних осідань і нахилів земної поверхні від посування очисного вибою. The findings of investigation of a subsidence trough at a formation stage are explained. Dependences of position and value of maximum subsidence and tilt from the size of mined-out space are determined.