Совершенствование петрофизического разреза угленосных отложений - Иванов, Л.А.; Майборода, А.А. (Український науково-дослідницький і проектно-конструкторський інститут гірничої геології, геомеханіки і маркшейдерської справи НАН України, 2009)
Вперше сформульовано проблему вдосконалення петрофізичного розрізу. Показано головні шляхи її рішення: зміна статусу геологічних чинників з постійного на змінний; конкретизація однотипності породи до стандартних величин речовинного і гранулометричного складу. For the first time a problem related to petrophysical section improvement is formulated. Main ways of its solving are shown: change of geologic factor status from permanent to variable; concrete definition of rock uniformity up to standard values of material and granulometric compositions.