Ресурсы угольных газов Украины и перспективы их добычи на современном этапе - Азаров, Н.Я.; Анциферов, А.В.; Голубев, А.А.; Канин, В.А.; Майборода, А.А.; Крижановская, Л.Н. (Український науково-дослідницький і проектно-конструкторський інститут гірничої геології, геомеханіки і маркшейдерської справи НАН України, 2009)
Описано результати досліджень вугільних газів, обсягів ресурсів метану вуглегазових басейнів України та обсягів їх видобутку за допомогою методу шахтної дегазації. Наведено перелік ряду шахт, найбільш перспективних для видобутку газу-метану. The results of research into coal gases, volumes of Ukrainian coal-gas basins methane resources and volumes of their production using mine degasification method are described. A list of mines which are the most promising for methane-gas production is given.