Сейсмические исследования угленосных пород для прогноза геологических неоднородностей угольных пластов - Кенжин, Б.М.; Сухинина, Е.В.; Компанец, А.В.; Бородин, Д.С. (Український науково-дослідницький і проектно-конструкторський інститут гірничої геології, геомеханіки і маркшейдерської справи НАН України, 2009)
У статті розглянуто досвід сейсмічних досліджень вуглевміщуючих відкладів Донбасу. Стисло описані сейсмічні методи з конкретними прикладами їх успішного застосування для прогнозу геологічних неоднорідностей вугільних пластів. Наведено особливості використання сейсмічних методів на вугільних родовищах, аналіз їх ефективності та напрямки подальшого розвитку. The experience of seismic research of coal containing deposits in Donbass is under review in the article. The short description of the methods with concrete samples of their successful application for the geological inhomogeneity of the coal layer forecast is giving. The peculiarities of usage of seismic methods on coal deposits, analysis of their effectiveness and the directions of further development are giving.