Оценка изменения напряженного состояния подрабатываемого горного массива по параметрам сейсмических отражений - Анциферов, А.В.; Трифонов, А.С.; Тиркель, М.Г.; Туманов, В.В. (Український науково-дослідницький і проектно-конструкторський інститут гірничої геології, геомеханіки і маркшейдерської справи НАН України, 2009)
У статті проаналізовано особливості прояву у параметрах відбитих сейсмічних хвиль зміни напруженого стану підроблюваного гірського масиву під час його зондування із земної поверхні. Features related to the response of the changes in the stressdeformed иstate of rock mass being undermined when it is being sounded from the surface are analyzed.