Оптимизация линейных динамических систем методами функционального анализа - Стенин, А.А.; Пасько, В.П.; Дроздович, И.Г. (Проблемы управления и информатики, 2019)
Предложен практический инструментарий методов функционального анализа для решения типовых задач оптимизации линейных динамических систем. Реализация предложенных методов продемонстрирована на примерах, в которых показано, что в отдельных случаях возможно аналитическое решение задач оптимизации без использования многочисленных процедур и дополнительных упрощений условий. Запропоновано практичний інструментарій методів функціонального аналізу для вирішення типових задач оптимізації лінійних динамічних систем. Реалізація запропонованих методів продемонстрована на прикладах, в яких показано, що в окремих випадках можливе аналітичне розв’язання задач оптимізації без використання чисельних процедур і додаткових спрощувань умов. A practical toolkit for methods of functional analysis for solving typical problems of optimizing linear dynamical systems is proposed. The implementation of the proposed methods is demonstrated by examples in which it is shown that in some cases an analytical solution of optimization problems is possible without the use of numerical procedures and additional simplifying conditions.