Байесова стратегия принятия коллективных решений и ее интервальное обобщение - Жуковская, О.А.; Файнзильберг, Л.С. (Проблемы управления и информатики, 2019)
Развивается оригинальный подход к формализации процесса принятия коллективных решений, основанный на интеграции отдельных решений группы независимых экспертов. Предложены математические модели коллективных решений в условиях риска, основанные на Байесовская стратегии. На основе методов интервального анализа построено субоптимальные модели, обеспечивающие с заданной доверительной вероятностью минимум среднего риска коллективного решения на множестве возможных ситуаций. Розвивається оригінальний підхід до формалізації процесу прийняття колективних рішень, заснований на інтеграції окремих рішень групи незалежних експертів. Запропоновано математичні моделі колективних рішень в умовах ризику, що ґрунтуються на байєсовій стратегії. На основі методів інтервального аналізу побудовано субоптимальні моделі, що забезпечують із заданою довірчою ймовірністю мінімум середнього ризику колективного рішення на множині можливих ситуацій. An original approach to formalize the process of group decision making based on the integration of private decisions of independent experts is developed. Mathematical models of collective decisions under risk conditions based on the Bayesian strategy are proposed. Using the methods of interval analysis the suboptimal models providing the minimum of the average risk of groupe decision on a set of possible situations with a given confidence probability are constructed.