Анализ работы комбинированной охранной системы выемочного штрека по результатам компьютерного моделирования - Ильяшов, М.А.; Кожушок, О.Д. (Український науково-дослідницький і проектно-конструкторський інститут гірничої геології, геомеханіки і маркшейдерської справи НАН України, 2009)
Розглянуто комбіновану охоронну систему для підтримання штреків у складі рамного кріплення, анкерного стяжного кріплення і литої смуги. Представлено результати математичного моделювання взаємодії системи з породним масивом після проходу лави. The combined security system for maintenances of drifts in structure of a framed linings, anchor coupling linings and cast strips is considered. The results of mathematical modelling interactions of a system with a rock mass after pass of lavas are submitted.