Пам’ятки Чигиринщини в творчій спадщині Міхала Грабовського - Діденко, Я.Л. (Сіверщина в історії України, 2018)
Стаття присвячена діяльності видатного польського
літератора, історика, публіциста Міхала Грабовського на Чигиринщині. Особлива увага приділена результатам його археологічних досліджень на території краю,
що були опубліковані у книзі «Україна давня і сучасна». Статья посвящена деятельности выдающегося
польского литератора, историка, публициста Михала Грабовского на Чигиринщине. Особое внимание уделено результатам его археологических исследований на територии края, опубликованных в книге «Украина
древняя и современная». The article is devoted to the activities of the outstanding
Polish writer, historian, publicist Mikhal Hrabovsky in
Chyhyryn region. Particular attention is paid to the results
of his archaeological research on the territory of the region,
published in the book «Ukraine Ancient and Modern».