«Залишив по собі незабутній слід чарівного спогаду» (до 200-річчя від дня народження В.І. Штернберга) - Заїка, О.Я. (Сіверщина в історії України, 2018)
Стаття присвячена особистим, культурним та творчим зв’язкам представника образотворчого мистецтва
XIX ст. В.І. Штернберга з українськими та російськими
художниками, культурними діячами, меценатами України XIX ст., особистому внеску Василя Штернберга в
українське образотворче мистецтво XIX ст. Статья посвящена личным, культурным и творческим связям представителя изобразительного искусства XIX ст. В.И. Штернберга с украинскими и русскими художниками, культурными деятелями, меценатами
Украины XIX ст., личному вкладу Василия Штернберга в украинское изобразительное искусство XIX ст. The article is devoted to the personal, cultural and creative
relations of V.I. Shternberh, the fine arts representative of
the 19th century with the Ukrainian and Russian painters,
cultural figures and patrons of Ukraine of the 19th century,
to the personal contribution of Vasyl’ Shternberh into the
Ukrainian fine arts of the 19th century.