Політична діяльність ліберальних земців Північного Лівобережжя (60–80 рр. ХІХ ст.) - Котельницький, Н.А. (Сіверщина в історії України, 2018)
У публікації показані основні прояви політичної боротьби представників земського ліберального руху Північного Лівобережжя з російським самодержавством
та його адептами регіону у 60–80 рр. ХІХ ст. З’ясовані питання історії формування ліберальної опозиційної партії у земських інституціях краю та її прогресивної політичної діяльності. В публикации показаны основные проявления политической борьбы представителей земского либерального движения Северного Левобережья с российским самодержавием и его адептами региона в 60–80 гг. ХІХ века.
Выяснены вопросы истории формирования либеральной
оппозиционной партии в земских учреждениях края и
ее прогрессивной политической деятельности. The publication shows the main manifestations of the
political struggle of the representatives of the Zemstvo
liberal movement of the Northern Left Bank with the
Russian autocracy and its adherents of the region in the
60’s and 80’s of the nineteenth century.The questions of
the history of the formation of the liberal opposition party
in the Zemsky institutions of the region and its progressive
politicalactivity were clarified.