Службові правопорушення серед чиновництва Ніжинського повіту у другій половині ХІХ – на початку ХХ ст. - Солодка, К.Ю. (Сіверщина в історії України, 2018)
У статті на основі неопублікованих архівних джерел з’ясовуються види та причини службових правопорушень серед чиновництва Ніжинського повіту. Аналізуються види покарань відповідно до законодавства пореформеного періоду. В статье на основе неопубликованных архивных источников выясняются виды и причины служебных правонарушений среди чиновничества Нежинского уезда. Анализируются виды наказаний в соответствии с законодательством пореформенного периода. In the article, on the basis of unpublished archival sources, the types and causes of official offenses among officials of the Nizhyn district are clarified. Types of punishments are analyzed in accordance with the legislation of the post-reform period.