Проблеми і тенденції реставраційної практики середини ХХ – початку ХХІ ст. (на прикладі церкви Феодосія Печерського в Києві) - Романченко, О.Д. (Сіверщина в історії України, 2018)
На прикладі пам’ятки архітектури – церкви Феодосія Печерського в м. Києві простежується історія її реставрації (середина ХХ ст. – початок ХХІ ст.) та окремі аспекти проблематики, пов’язаної із формуванням
засад охорони та реставрації об’єктів архітектурної
спадщини в Україні. На примере памятника архитектуры – церкви Феодосия Печерского в г. Киеве прослеживается история
ее реставрации (середина ХХ в. – начало ХХІ в.) и отдельные аспекты проблематики, связанной с формированием основ охраны и реставрации объектов архитектурного наследия в Украине. On the example of the monument of architecture – the
church of Theodosius Pechersky in Kyiv the history of its
restoration (mid. ХХ cent. – the begin. ХХІ cent.) and the
aspects of the problematic connected with the formation of
the foundations of protection and restoration of architectural
heritage objects in Ukraine are traced.