Охоронні археологічні дослідження на території заповідників (на прикладі Кам’янця-Подільського) - Старенький, І.О. (Сіверщина в історії України, 2018)
У статті розповідається про значення охоронних
археологічних досліджень на території заповідників.
Як приклад наводяться археологічні дослідження на території Національного історико-архітектурного заповідника «Кам’янець», їх значення для дослідження історії та історико-культурної спадщини міста, тих тем,
які не були зафіксовані в писемних джерелах. В статье рассказывается о значении охранных археологических исследований на территории заповедников. В качестве примера приводятся археологические
исследования на территории Национального историко-архитектурного заповедника «Каменец», их значение для исследования истории и историко-культурного
наследия города, тех тем, которые не были зафиксированы в письменных источниках. The article tells about the importance of protection of
archaeological researches on the territory of reserves. For
example archaeological researches in the territory of the
National Historical and Architectural Reserve «Kamianets»
are brought, their importance for the researching of the history
and historical and cultural heritage of the city, the researching
of those topics that were not recorded in written sources.