Храми села Некрасового - Коваленко, Ю.О. (Сіверщина в історії України, 2018)
Стаття присвячена історії православних храмів села Некрасове Глухівського району Сумської області. На основі археологічних, писемних, картографічних та етнографічних джерел подана історія виникнення та розвитку сакральних споруд і окремих моментів церковного життя села протягом XVII–ХХ ст. Статья посвящена истории православных храмов села Некрасово Глуховского района Сумской области. На основе археологических, письменных, картографических и этнографических источников представлена история возникновения и развития сакральных сооружений и отдельных моментов церковной жизни села на протяжении XVII–XX вв. The article is devoted to the history of Orthodox churches in the village of Nekrasovo in the Hlukhiv district of the Sumy region. On the basis of archaeological, written, cartographic and ethnographic sources, the history of the emergence and development of church buildings and individual moments of the church life of the village during the 17th-20th centuries is presented.