Парфянський пласт українських прізвищ Сіверщини: Коперсаки, Подопригори, Дейнеки - Тищенко, К.М. (Сіверщина в історії України, 2018)
Стаття висвітлює дослідження українських прізвищ Сіверщини за їхнім географічним розподілом у базі даних ridni.org/karta. Серед них виявлені прізвища парфянського кола з найближчими пехлевійськими етимологічними прототипами, зміст яких вказує на три конкретні епізоди раннього Середньовіччя докиївського часу (VII –X ст.). Статья освещает исследования украинских фамилий Северщины по данным их географического распределения в базе ridni.org/karta. Среди них обнаружены фамилии парфянского круга с ближайшими пехлевийскими этимологическими прототипами. Содержание их указывает на три конкретных эпизода раннего Средневековья (VII–X вв.). The article is a study of the Ukrainian family names in Severia, based on their geographical distribution in ridni. org/karta. Their Parthian layer has the nearest Pahlavi etymological prototypes with the meanings pointing to three concrete episodes of the Early Middle Ages (VII-X cent.).